Øst-Finnmarkrådets Arbeidsutvalg med hektisk møteuke i Oslo

Forside > Aktuelt > Nytt > Øst-Finnmarkrådets Arbeidsutvalg med hektisk møteuke i Oslo

På vei til møter på Stortinget

Arbeidsutvalget i Øst-Finnmarkrådet hadde i løpet av vinteren planlagt å reise til Oslo for å møte politikere på Stortinget og i Departementene for å fremme saker som var viktige for kommunene i Øst-Finnmark. I uke 12 var turen booket inn. Spesielt var det behov for å snakke med våre politikere om behovet for gjøre tiltak knyttet til den demografiske utviklingen i våre region. Andre saker var blant annet hvordan regionen kunne bidra i det grønne skifte, 420 Kv linjen inn til Øst-Finnmark, fiskeripolitikk, havneutbygging og utdannelses tilbud.
Den planlagte reisen ble imidlertid enda mer aktuell da krigen i Ukraina brøt ut. Sanksjoner og forhold til Russland gjør næringsliv og sivilsamfunn i Øst-Finnmark mer sårbar for fraflytting og stagnasjon i den situasjonen vi nå er oppe i. Derfor ble det selvsagt mye fokus på krisepakken til Øst-Finnmark under våre møter i Oslo. Nedafor kan du se hvilke mennesker vi møtte og vedlagt er noe av de sakene vi fokuserte på under våre møter.
Møte med Kari Elisabeth Kaski SV, Kirsti Bergstø SV og Marie S. Martinussen Rødt

 

Møte med Marianne Sivertsen Næss AP og Irene Ojala, Pasientfokus

 

Møte med Nikolai Astrup, Høyre.

 

«Kick Off» møte på Nord Norges Hus i Oslo, under tema: «Nord-Norges unike muligheter fremover, i en utfordrende tid» , der blant annet Fiskeriminister Bjørnar Skjæran deltok.
Til Venstre Espen Arnesen, DL av Nord Norges Hus

 

Prøvekjøring av Toyota Mirai, Toyota sin Hydrogen bil og møte med Norwegian Hydrogen AS, som er distributør og eier av hydrogen fyllestasjoner.

 

Møte med Næringsminister Jan Christian Vestre

 

Møte med Fiskeri- og Havbruksminister Bjørnar Skjæran

 

Møte med Statssekretær i Kommunal og Distriktsdepartementet, Ole Gustav Narud.