Daglig leders ytringer

Forside > Aktuelt > Ytring > Daglig leders ytringer
Fra Øst-Finnmark Regionråd til Øst-Finnmarkrådet.

Kjære Øst-Finnmarkrådets venner!
Vi kommer imidlertid i løpet av høsten til å presentere en ny logo o g profil, både på vår nettside og i sosiale media. Det kommer vi tilbake til. Følg med!

Siste halvår har vi arbeidet mye med ambulansehelikopter beredskapen i Øst-Finnmark (hvor viktig det er fikk jeg personlig erfare, kommer tilbake til det) , flyruter, støtte til lokale bedrifter som sliter under Covid19, Hurtigruten sin anløpsfrekvens, og sist men ikke minst det som foregår i Berlevåg knyttet til Varanger Kraft sitt prosjekt for å bygge en hydrogenfabrikk basert på ressursene fra Raggovidda vindpark.

For det sistnevnte er det nå bare regjering og stortingets godkjenning til full utbygging av Raggovidda som er et hinder for at vi får til den største industrisatsningen i Finnmark siden Melkøya ble bygget ut. Øst-Finnmark vil, når tillatelsene foreligger, være spydspiss i Norge for å gå over til 0 – utslipps samfunn.

Kampen for å beholde et minimum av flyruter innad og ut av regionen under Covid19 pandemien har vært veldig viktig. Ikke minst for reiselivsnæringen. Vi har sammen med mange andre gode krefter fått til forlengelse av perioden der staten kjøper tjenester fra fly selskapene. Men her må vi bare sørge for at perioden varer frem til vi er helt ute av pandemien.

Sammen med næringshagene i regionen og Sparebank1 har vi gående et prosjekt for å gi råd til bedrifter i regionen som er rammet av Covid19, og som har behov for hjelp til å søke midler.

Når det gjelder Hurtigruten og kutt i anløp er det noe som vi jobber med sammen med regionråd langs kysten av nord Norge, Finnmarksbenken, Norske havner og en rekke andre aktører. At man kutter livsnerven langs kysten til et nivå som gjør hverdagen umulig for bedrifter og samfunn langs kysten er uforståelig og vitner om at man ikke har god nok kjennskap til landsdelen. Her jobbes det opp mot sentrale myndigheter fra oss og andre aktører.

Så til ambulansehelikopter beredskapen som jeg plutselig selv fikk erfare viktigheten av. Livet kan ta så mange vendinger. Fra å ha møte med ledelse og piloter ved Norsk Luftambulanse sin base i Kirkenes den ene dagen, til jeg et par dager senere blir hentet av de samme pilotene vi hadde møte med. Det er bare utrolig for en effektivitet og service vårt helsevesen kan fremvise når det gjelder. Fra 113 ble kontaktet, ambulansen med lege kom fra Tana, og jeg var innlagt ved Kirkenes Sykehus så gikk det knapt en time! Er virkelig glad for den jobben mange har gjort for å få på plass en permanent helikopterbase ved Kirkenes Sykehus. Takk til alle involverte! Det var mange.

PS! Pasienten har det bra og skal videre til Tromsø for videre utredning om noen dager ?

Ha en riktig God Helg!

Mvh
Trond Haukanes