17 ny sykepleiere uteksaminert fra Campus Kirkenes i dag!

Forside > Aktuelt > Nytt > 17 ny sykepleiere uteksaminert fra Campus Kirkenes i dag!

Skjermdump fra digital avslutningsseremoni

"Det må være en utrolig god følelse å være nyutdannet, og vite at man har utdannet seg innenfor et yrke som er den mest etterspurte og populære som finnes her i landet".

I dag var det avslutning for 2018 kullet som har gått desentralisert sykepleierutdannelse i Hammerfest og Kirkenes

Øst-Finnmarkrådet deltok på den digitale avslutningsseremonien for de 28 studentene som har gjennomført 4 år som på deltidsstudent ved UiT sine avdelinger i Hammerfest og Kirkenes.  Leder av Øst-Finnmarkrådet, Wenche Pedersen, gratulerte studentene og UiT sine avdelinger i Finnmark med vel gjennomført studie, og håpet flest mulig av de nye sykepleierne velger å ta seg arbeid lokalt.

«Det må være en utrolig god følelse å være nyutdannet, og vite at man har utdannet seg innenfor et yrke som er den mest etterspurte og populære som finnes her i landet», sa Wenche Pedersen.

Wenche Pedersen var glad for at UiT hadde fått i gang et permanent tilbud på utdannelse av sykepleiere Øst-Finnmark, og ønsket lykke til med det nye opptaket som starter opp i Januar.

Øst-Finnmarkrådet har vært en pådriver i arbeidet å få til en permanent sykepleierutdannelse i Øst-Finnmark. Som et ledd i dette har vi bidratt til å få i gang et kvalifiseringskurs for studenter som ønsker å forbedre sine karakterer, slik at de er kvalifisert for å søke på det nye kurset som starter over nyåret.

I tillegg til Wenche Pedersen var det hilsningstaler til studentene fra blant andre Ordføreren i Kirkenes, Lena Bergeng, Klinikksjefen ved Kirkenes Sykehus, Rita Jørgensen og fra UiT i Campus Kirkenes, Unni Sildnes.